
سندروم خشکی چشم و آلودگی هوا
اثر جدی آلودگی هوا بر چشم ها
خشکی چشم و آلودگی هوا؛ یکی از رایجترین مشکلات چشم در برابر آلودگی هوا، «خشکی چشم» است. متخصصان چشم دلیل این امر را کاهش رطوبت هوا میدانند.
بیشترین اثر آلودگی هوا بر چشم ها از طریق ترکیبات موجود در هوای آلوده از جمله گوگرد و فلزات سنگین است که این ترکیبات میتوانند مستقیماً بر اشک چشم اثر بگذارند. شایع ترین عارضه آلودگی هوا «خشکی چشمها» محسوب میشود. ابراز ناراحتی چشمی در زمان اوج آلودگی هوا یک موضوع شایع است و قطعا این آلودگی ها بر روی چشم تاثیر منفی می گذارد.
اشک مانند یک لایه محافظت کننده چشم عمل می کند. اثرات این مواد بر اشک چشم موجب برهم زدن لایه طبیعی اشک می شود. اشک انسان از سه لایه اصلی چربی غدد مترشحه لبه پلک، غدد آب و منیسک تشکیل می شود. مواد آلوده کننده می توانند اثر محافظتی اشک روی سطح چشم را از بین ببرند.
با حساس شدن چشم، سلول های اصلی کره چشم آسیب خواهند دید و سلول های دفاعی بدن در آنجا جمع شده و موجب سوزش، خارش و قرمزی در سطح چشم می شوند. از سوی دیگر این مواد آلوده به طور مستقیم موجب اختلال غدد چربی لبه پلک خواهند شد و باعث کاهش ترشح و تشکیل مواد غیرطبیعی در غدد چربی پلک می شوند.
اثرات دیگری که آلودگی هوا به طور غیرمستقیم بر چشم می گذارد، التهاب مجاری تنفسی فوقانی و سینوس ها است که در نتیجه آن درد چشم ظاهر می شود. گودی و کبودی دور چشم، ریزش مژه ها و خارش و سوزش سطح قرنیه عارضه های دیگری هستند که در طولانی مدت ظاهر می شوند.
تاثیر آلایندههای هوا روی چشمهای انسان
از جمله واکنشهای چشم در برابر هوای آلوده میتوان به عارضههای ناپایداری همچون خارش و سوزش یا مشکلات جدیتر همانند حساسیت شدید، آبمروارید و حتی سرطان اشاره کرد. موارد زیر نیز از دیگر مشکلات رایج هوای ناپاک هستند:
– قرمزی چشمها
– سوزش
– آبریزش چشمها
– ترشحات طنابی چشم
– خارش
– خشکی و حس سوزنسوزن شدن چشم
– تاری دید و مشکلات بینایی، آب آمدن و خارش
چگونه میتوان مضرات هوای ناسالم بر روی چشمها را کاهش داد؟
بسیار غیرواقعی است اگر بگوییم که در معرض هوای آلوده قرار نگیرید، زیرا زندگی شهری با این مشکل عجین شده است. اما میتوانید با برخی تمهیدات از اثرات آلایندهها بر روی چشمهای خود بکاهید. برای این منظور، سادهترین و اصلیترین کاری که میتوانید انجام دهید، مرطوب نگه داشتن چشمهاست.
برای اینکه چشمها همیشه مرطوب باشند و بتوانند اشک تولید کنند، باید رطوبت بدن خود را حفط کنید که راهکار آن، مصرف زیاد مایعات است. به توصیه کارشناسان، بهتر است روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. یا با مصرف میوهها و سبزیجاتی همانند هندوانه، اسفناج، کاهو و خیار که حاوی مقادیر زیادی آب هستند، این کمبود را جبران کنید.
روش دیگر استفاده همیشگی از عینک آفتابی است. این عینکها فقط جنبه زیبایی ندارند، بلکه از ورود گردوغبار، آشغال و خاک به درون چشمها بهویژه در روزهای بادی، جلوگیری میکند.
از دیگر راهکارهای مناسب برای حفاظت از چشم در برابر اثرات منفی آلودگی هوا باید به افزایش میزان رطوبت داخلی خانه اشاره کرد. اگر حتی هوای بیرون از خانه خشک و کثیف است، شما میتوانید فضای داخلی خانه را مرطوب کنید. برای این منظور میتوانید از دستگاه های رطوبتساز، بخورهای سرد یا گرم و یا حتی از روشهای سنتی همچون قرار دادن قابلمه پر از آب روی اجاق گاز بهره بگیرید. رطوبت زیاد به پاکسازی سینوسها نیز کمک میکند.
برای درمان خشکی چشمها نیز میتوانید از اشک مصنوعی استفاده کنید. البته پیش از خرید این دارو بهتر است با پزشک متخصص چشم در مورد گزینه مناسب برای چشمهای خود مشورت بگیرید.
بازدیدها: 33
ارسال یک پاسخ
ارسال یک پاسخ